GROUP A´s design for new premises Condor at RDM

by Adam Visser on February 15, 2013

GROUP A has been commissioned by the Rotterdam Port Authorities to prepare a preliminary design for a 50 x 100 and 25 meter high container warehouse for Condor.

GROUPA | Condor Loods | RDM Rotterdam

The warehouse accommodates both crane-load-testing and storage of containers. Stagged floors at one end provide highly conditioned storage space for smaller ‘special’ goods. Office facilities in this part of the building support the warehouse administrative functions.

GROUPA | Condor Loods | RDM | Rotterdam | Haven

The warehouse is located at the southwest part of the RDM grounds, alongside the demarcation between harbour and residential areas. It is precisely this historical symbiosis between the areas at Heijplaat, what has been addressed in our design for the container warehouse. The identity of the new warehouse will be defined by the strong contrast between the rugged big scale container harbour and the small scale of the secluded village. Although large in size, the proposed building reflects the human scale in its detailling. The facades are tranparent in strategic places to provide expression to the beauty and mystery of the machinery and activities inside.

GROUP A | Condor | RDM | urban-context | Rotterdam

LinkedIn Facebook Twitter Stumble Upon Delicious Digg More

Leave a Comment

Previous post:

Next post: