Renovatie Station Holendrecht zo goed als afgerond

by Rosanne van Tilburg on November 11, 2016

Het eerste station van de renovatie van de  Oostlijn is zo goed als afgerond. Vanaf vandaag zijn beide toegangen weer open en is Station Holendrecht weer klaar voor ontvangst. Fotograaf Digidaan laat in een beeldverslag het prachtige eindresultaat zien, waar we super trots op zijn.

DD410978

DD410848

29 maart 2016 is gestart met de uitvoering van de renovatie van de Metro Oostlijn, waarbij de 16 nog oorspronkelijke Oostlijn stations worden gerenoveerd. Hiervan liggen 5 stations ondergronds (Centrum en Oost) en 11 bovengronds (Amsterdam Zuidoost, Duivendrecht, Diemen en Overamstel). GROUP A is verantwoordelijk voor het ontwerp, en Hegeman+ voor de uitvoering.

Group A; Station Holendrecht, Amsterdam

DD411018

De stations van de Oostlijn zijn na veertig jaar gebruik toe aan renovatie. Het aanzien van de stations is in de loop der jaren sterk verrommeld. Zo zijn er steeds meer apparaten en installaties bijgeplaatst en is het beton geverfd.

groupa-holendrecht-oostlijn-amsterdam-6-a

In het ontwerp voor de renovatie is een grote rol weggelegd voor het ‘Beton Brut’. Een architectonische stroming die als uitgangspunt diende voor het oorspronkelijke ontwerp van Spängberg en van Rhijn voor de Oostlijn. Om het ‘Beton Brut’ terug te brengen in de oorspronkelijke staat, wordt het schoongemaakt, transparant gecoat en aangelicht. Om zo de kenmerkende oppervlaktestructuur te laten spreken. Verder zijn nieuwe contrasterende materialen als glas, geglazuurde, iriserende tegels, hardhouten leuningen en een gepolijste vloer toegepast, als contrast met het ongepolijste karakter van het Béton Brut.


Maarten van Bremen aan het woord over wat Béton Brut is.

GROUP A brengt het oorspronkelijk karakter van de stations weer terug, maar wel met moderne technieken. Zo vervangt bijvoorbeeld de nieuwe LED-verlichting in de lichtlijnen langs de wanden de oude lichtbakken die boven de trappen en roltrappen hingen. Ook de dichte liften zijn niet meer van deze tijd. Die worden van glas. Dat geeft reizigers een veel veiliger gevoel. Alle informatiepanelen en kaartverkoopautomaten worden geclusterd op goed vindbare, aangelichte en heldere locaties. Daarnaast worden hoeken en nissen strak getrokken en komt er meer licht en ruimte in de stations.

Group A; Station Holendrecht, Amsterdam

Station Holendrecht is de eerste van 16 stations is daarmee ook een leerschool voor de andere 15 stations. Het is een renovatieproject waarin je van alles tegenkomt, dus ook voor GROUP A blijft dit een bijzonder project dat continu in beweging is.

LinkedIn Facebook Twitter Stumble Upon Delicious Digg More

Leave a Comment

Previous post:

Next post: