“We zijn begonnen”. Renovatie 16 Oostlijn Stations Amsterdam

by Maarten van Bremen on April 4, 2016

Het voelt een beetje onwerkelijk, maar eindelijk is het eerste hek gezet en staat de eerste keet op z’n plek. En heeft de overdracht (van opdrachtgever naar aannemer) van het eerste station – Holendrecht – plaatsgevonden.

groupa-metro-oostlijn-amsterdam-vandermadeweg-na-renovatie Station Van der Madeweg, na renovatie. Impressie: GROUP A

 

Begonnen zijn we eigenlijk al jaren geleden. Om precies te zijn zeven jaar geleden, in 2009. Toen we samen met Fabrique plannen maakten voor de inzending van de Europese aanbesteding voor het ontwerp van de renovatie van 5 ondergrondse en 11 bovengrondse metro stations. Destijds nog in opdracht van DIVV (Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer) die er ook al 5 jaar voorbereiding op hadden zitten. Later werd dit Dienst Metro, onder de vlag van de Noord-Zuidlijn organisatie wat later overging in MeT (Metro en Tram).

Ja, we hebben al heel veel mensen ontmoet in dit traject, en ‘we’ is daarmee ook heel breed begrip geworden. ‘We’ is niet alleen het ontwerpteam inclusief installatie- constructie- licht- kosten- en grafisch-adviseur. ‘We’ is ook de aannemer, de installateur, alle onderaannemers en niet in de laatste plaats de stad Amsterdam als opdrachtgever.

Metro oostlijn Amsterdam_CS verdeelhal noord_GROUP A Verdeelhal noord CS, Metro Oostlijn, na renovatie. Impressie: GROUP A

 

groupa-metro-oostlijn-amsterdam-bullewijk-voor-en-na-renovatie Station Bullewijk, voor en na de renovatie. Impressie: GROUP A

 

GROUP A is alweer ruim een half jaar onder de vlag van Hegeman+ de stations één voor één in rap tempo aan het uitwerken tot uitvoeringstekeningen. Dit versterkt het ‘We zijn begonnen’ gevoel in hoge mate en we zijn blij en trots dat we dit bijzondere traject van A tot Z kunnen en mogen meemaken.

groupa-metro-oostlijn-amsterdam-renovatie-planingDe planning en meer informatie staat op wijnemenjemee.nl

LinkedIn Facebook Twitter Stumble Upon Delicious Digg More

Leave a Comment

Previous post:

Next post: